br software company logo

PixGPS - Geotag dine digital bilder

digital camera gps laptop computer Har du ønsket å kunne finne den eksakte posisjonen hvor bildene dine ble tatt?

PixGPS er et enkelt program for Microsoft Windows som på en enkel måte kan beregne og sette inn lengde- og breddegrad i EXIF-informasjonen i bildene dine.

Alt du trenger er:

Se en demo på skjermen

Last ned en gratis prøveversjon

Det er enkelt!

PixGPS gjør det enkelt å geotagge dine digital foto. Alt du trenger å gjøre er å laste ned bildene fra kameraet ditt og legg dem i en mappe på PC-en. Last så next GPX sporingsfilen(e) og legg disse i en annen mappe. Start PixGPS og "fortell" programmet hvor du har lagt bildene og sporingsfilene. PixGPS vil da beregne koordinater for hvert av bildene på noen sekunder. Koordinatene lagres i standard EXIF-GPS format i EXIF dataene i bildefilene. PixGPS kan også vise deg posisjonen på et kart eller i Google Earth.

Hvem trenger PixGPS?

Kart med posisjon vistFor mange av oss er det nyttig å vite hvor et bilde ble tatt. Selvfølgelig koomer det litt an på hva slags bilder du tar, men reiser du f.eks. en del så kan det iettertid være nyttig å se hvor du tok bildene. La oss f.eks. si at du besøker en by og går rundt og tar bilder. Vil du huske hvor du tok bildet av den bygningen? PixGPS kan bestemme posisjonen innenfor 10 meter. *)

For forretningsdrivende som bruker bilder for å dokumentere sitt arbeid (f.ek. i bygningsbransjen) kan mulighet for å lagre eksakt posisjon være svært viktig for fremtidig dokumentasjon.

*) nøyaktigheten vil være avhengig av GPS-mottakeren din og mottakterfoholdene på stedet.

Hvordan virker det?

Når du tar bilder med et digitalkamera vil nøyaktik klokkeslett lagres i bildefilen. De fleste GPS-mottakere har muligheten til å lage en sporfil. Dene inneholder din nøyaktige posison med noen sekunders mellomrom. Ved å sammenligne tidspunktene i bildefilen med tidspunktene i sporingsfilen fra GPS-en så beregner PixGPS nøyaktig bredde- og lengdegra for hvert bilde. Dette lagres så i EXIF-GPS feltene i bildet slik at informasjonen blir tilgjengelig fra alle programmer som kan lese dette feltet. Flere og flere bildebehandlingsprogrammer får nå denne muligheten.

Prøv det idag!

Du kan laste ned en gratis 30-dagers prøveversjon av PixGPS nå. Prøve det og se om du finner dette programmet nyttig. Fiiiner du det nyttig så kan du kjøpe det for NOK 149,-.

Last ned
Hjem Produkter Last ned Kjøp nå! Om oss Kontakt